RSS

Слънчевия възел

Ако между мозъчната и симпатичната нервна система няма хармония, нищо не може да постигнете. Работете върху себе си да организирате своя мозък. Колкото по-организиран е мозъкът, толкова по-добре действа симпатичната нервна система.

Чувствата се образуват в слънчевия възел-център на симпатичната нервна система. Мислите и чувствата се препращат по цялото тяло чрез мозъчната и симпатичната нервна система и така обновяват човека.

Ако няма хармония между мозъчната и симпатичната нервна система, човек на може да се обновява и престава да живее. Стремете се към хубави мисли и чувства.
(Новия светилник, стр. 106 н.изд)

Внеси хармония между двете системи и ще придобиеш светлина.







Слънцето влияе главно върху слънчевия възел и симпатичната нервна система на човека.Когато планетите дохождат близо до Слънцето, те оказват благотворно влияние върху човека. С това се обяснява защо човек мисли върху някои неща, а те не се сбъдват, докато не ги почувства в слънчевия възел.
...

Не трепне ли, мислите му не се реализират.

Забелязано е, че при добро разположение на духа, човек чувства под лъжичката особена мекота и приятност. В този момент той може да работи усилено върху мозъка си и да го организира. Неорганизираният мозък и животворният мозък на живота трябва да се хармонизират...


Ако в слънчевия възел изпитваш приятност, ще знаеш, че твоето чувство е 100 процента вярно.

За да държите слънчевия си възел в изправност (дето минават магнетичните
течения), никога не допущайте в сърцето си отрицателни чувства.
Стремете се да вложите в тялото си, в мозъка и в сърцето си онези възвишени и устойчиви енергии, с които Природата си служи за развитието на човека. Само тези енергии са в сила да тонират, да регулират енергиите на вашия слънчев възел.

Б.Дуно

0 коментара:

Публикуване на коментар