RSS

Слънчевият възел 2

В далечното минало главата на човека е била на мястото на слънчевия възел. Той е мислил чрез слънчевия възел. Слънчевият възел е старата столица на човешкия Дух. Новата столица, новото жилище на Духа е главата.

Религиозните, духовните и обществените идеи, които сте възприели, би трябвало да внесат в нашия живот елементи, които могат да разширят
съзнанието ни, да усилят волята ни, да очистят сърцето ни и да просветят ума ни. Всеки трябва да носи в себе си тези качества. А при развиване на тези съвършени идеи два фактора имат важно значение, те са нашата мозъчна система и нашата симпатична система; мозъчната система е едно динамо, акумулатор на електричество, симпатичната нервна система регулира, акумулира магнетизма.

Често се говори за илюзии в религиозния и духовния живот на човека. - По какво се познават илюзиите? - Те се придружават с чрезмерна самоувереност. Сърцето вярва, а умът се съмнява - има едно стягане в човека. При илюзиите, между главния и стомашния мозък, т.е. слънчевия възел, няма хармония. Обаче, когато са в хармония, човек е свободен от илюзии и тогава, каквото пожелае, ще го постигне.






Ако умът и сърцето ви не са в хармония, вие не можете да изпълните волята Божия.

Има една прана, която се усвоява през лавата ноздра, и друга, която се усвоява през дясната.
През лявата се приема магнетичното течение, което има връзка сьс слънчевия възел и се нарича слънчево течение.
През дясната ноздра се приема електрическото течение, което има
връзка с главния мозък и се нарича лунно течение. Когато искаме да развиваме повече ума, приемаме въздуха през дясната ноздра и го изпускаме през лявата...


Б.Дуно

0 коментара:

Публикуване на коментар