RSS

7 МАГНЕТИЧЕСКИ ТЕЧЕНИЯ

ПОЛОЖИТЕЛНИ И ОТРИЦАТЕЛНИ.


1 магнетическо течение е в краката.

2 течение е свързано с човешките сили, човешката енергия.

Третото течение е свързано с човешкото чувство.

Четвъртото – с човешката мисъл.

Петото – съзнанието на човека.

Шестото течение е течението на живота.

Седмото течение е свързано с висшето проявление на човека, с човешкия дух.


Тези течения могат да се разреждат и сгъстяват. … всяко едно разреждане е акт на творчество и всяко едно сгъстяване е акт на порядък.

Електричеството и магнетизма са живи сили, които съществуват едновременно и в подсъзнанието. Аз не говоря за механическите сили.

Магнетизма е сила, която изтича от Бога. И когато се говори за Любов към Бога, това разбира, че ние съзнаваме този Божествен закон. Значи, като слизат тия две сили от Бога, магнетизмът влиза в сърцето, а електричеството в ума на човека и посредством тях той може да премахне всички препятствия, които среща по пътя си.

Само по този начин човек може да работи.



Именно за да можете да се запознаете с духовния свят – ще определя сега това – вам са потребни електричество и магнетизъм на свръхсъзнанието, а ако искате да развиете вашето самосъзнание, потребно ви е електричество и магнетизъм на съзнанието.

А по какъв начин ще познаете, че ги има имате?

– Когато в природата лятно време падне роса, всичкият прах и сажди, които са се вдигали и хвърчат по въздуха, падат на земята, а атмосферата се пречиства; също и ние, когато сме пълни с този магнетизъм и това електричество, за което ви говорих, скоро прощаваме. На оногова, който не може да прощава, казвам му: "

Ти имаш много малко магнетизъм и електричество"...

"Докато не се родите от дух и вода" ... думата "вода" с думата "магнетизъм", а "духът" – това е движение, електричество на свръхсъзнанието.

Именно тези два елемента , ако не влезнат във вас, не можете да имате живот, понеже те са най-важните елементи.


Б.Дуно

0 коментара:

Публикуване на коментар