RSS

Астрална емпатия

Емпатията, тоест емоционалното съпреживяване, за неопитния наблюдател е често съвсем незабележима.

Разговаряте с човека за неговите дела, едно или друго, като че ли се намирате на ментален план: рационално нещо го съветвате, обсъждате варианти на поведение, интерпретирате.

И изведнъж чувствате: не ви се живее, зле ви е, имате усещане, че към вас са прикрепили тежка чугунена котва и вие потъвате на дъното, при което това състояние не е ваше. Значи, вие незабележимо за себе си емпатично сте поели неговото състояние и сега сте принудени да го преживеете вътре в себе си.
Free Pics Upload Photos View Photos
Характерен признак на астрално активизиране, тоест спускане на събирателната точка на астрален план - това е състоянието, за което казват, че човек се е "въвлякъл". Например, при вас върви някакъв разговор, който вие искате да проведете акуратно, ясно, разговорът е делови, каузален, може би даже будхиален; вие искате всички гледни точки да бъдат обективно съгласувани и вие говорите, убеждавате, а след това нещо те засяга интимно и вие, както се казва, се нервирате: започвате да се ядосвате, губите контрол над своето поведение.

0 коментара:

Публикуване на коментар