RSS

Епохата на Водолея 3

Главната видима поличба на епохата на Водолея се състои в това, че тя изостря и разкрива много фундаментални проблеми на отиващата си епоха

(епохата на Риби), които за самата отиваща си епоха са се оказали принципно неразрешими или съвсем не са били поставени, не са формулирани, не са осъзнати.

Кризисът на прехода на епохите преминава достатъчно твърдо не само в цивилизацията като цяло, както може да се види от историята на ХХ век, но също и във всички сфери на знанието, професиите, колективите, отделните хора и техните съдби и души.
За да може да се помогне на човек да премине през тази граница му е необходимо голямо търпение...


Много понятия, които в епохата на Риби се разглеждали като принципно нямащи количествени оценки и са се оценявали само качествено – например, такива свойства на човека, като доброта, честност, порядъчност или мъдрост – в епохата на Водолея ще се разглеждат по-конкретно: тя въвежда определени скали (в езотериката те са известни отдавна и се наричат посвещения), по които ще се измерват тези принципно “неизчислими” от гледна точка на културата на епохата на Риби качества.

Тези скали и оценки няма да претендират за обективност в този смисъл, както ние го разбираме, тоест на научна обективност, но те ще бъдат устойчиво съществуващи и ефективно работещи в определен кръг хора.

Друг човек може да има съвсем друго виждане, в някои неща (или в много) несъгласуващо се с моето, а така и трябва да бъде...
Авесалом

0 коментара:

Публикуване на коментар