RSS

Шестата култура

В шестата култура на бялата раса славяните са определени да бъдат най-подходящ проводник на Космичното съзнание: те ще бъдат носители на идеята за единство между всички народи. Няма друг народ на земята, у когото да е развито тъй силно мистичното чувство, както у руския народ. Руската душа е по природа дълбоко религиозна. Религиозното чувство, както и да изменя формите си, не може да се изкорени. Нищо не е в състояние да го изкорени от човешката природа.

В сравнение с всички други народи и раси, у русите, и изобщо у славяните, най-много е развито чувството любов към Бога. И затова славяните са предопределени да дадат тласък на новата култура на света.”




Едно от съществените качества, което ще бъде важен елемент в шестата култура, е духът на самопожертването. Славяните са определени да бъдат първите пионери и носители на предстоящата нова, шеста култура. Затова и Природата е предоставила на един от най-големите славянски народи, на руския народ, такава обширна територия.

По този начин руската душа, руската музика, руската литература, изкуство и философия, изобщо руската особеност и влияние, се почувства и на Запад.

0 коментара:

Публикуване на коментар