RSS

Xармония

Всичко добро се съдържа в хармонията: здравето, силата, доволството, вдъхновението, щастието, светлината и така нататък. Хармонията се изразява в поезията, музиката, живописта, танците, скулптурата. Цялата вселена, всички съвършенства, качества и добродетели в това слово: Хармония.





Тези, които сеят безпорядък, един ден неминуемо ще бъдат разрушени и заличени, тъй като работят с отрицателните, враждебни, разрушителни сили. Веднъж завинаги трябва да настроите съзнанията си така, че да възприемат законите на Природата, както и да знаете устройството на човека и връзката му с тези закони.



Ако се интересувате от собствения си интерес и щастие, трябва да мислите за хармонията. Работете така, че да се настроите в хармония с цялата Вселена. Ако постоянствате в това, ще дойде ден когато ще чувствате, че цялото ви същество, от пръстите на краката до върха на главата е в единство и вибрира в унисон с Космичния Живот. Когато дойде този миг – не преди това – ще разберете какво представлява Живота, Творението и Любовта.

Преди това не е възможно да има разбиране. Интелектуално, привидно, може да си въобразите, че сте разбрали, но не: истинското разбиране не може да бъде придобито чрез активността на няколко мозъчни клетки. Цялото същество, цялото тяло трябва да разбира: дори стъпалата, ръцете, стомаха и дроба ви … Действителното разбиране въвлича всяка клетка от тялото ви. Разбирането е усещане: чувствате нещо и го познавате, разбирате го, защото сте го вкусили.

0 коментара:

Публикуване на коментар